Efterårsbrunch
Har du inviteret vennerne på brunch? Vi giver dig vores opskrift på en brunchmenu, der afspejler sæsonen. Brug efterårets frugt og grønt; biksemad af rodfrugter, frugtsalat, lune vafler med friske bær og en skøn milkshake.
Behandlingstid: 50 minutes mins
Portioner: 1
Ingredienser
Rødfrugtbiks
- 1 kg rodfrugter
- Olivenolie
- Havsalt
- Sort peber
- Evt. frisk timian eller rosmarin
- 4 æg
- Tomatchutney
Vafler
- 50 g smør
- 2,5 dl sødmælk
- 1 vaniljestang
- 2,5 dl kærnemælk
- 3 æg
- 2 tsk bagepulver
- 100 g rørsukker
- 300 g hvedemel
- DEN GAMLE FABRIK hindbærmarmelade
Frugtsalat
- 2 pærer
- 2 æbler
- 1 appelsin
- 3 dl appelsinjuice
- Evt. friske mynteblade
Milkshake
- ½ l vaniljeis
- 2 bananer
- 2 dl appelsinjuice
- Mælk
Instruktioner
- Rodfrugtbiks: a) Skræl og skær rodfrugterne i grove tern. Brug gulerødder, selleri, pastinakker, persillerødder, skorzonnerrødder, kartofler osv.b) Sauter dem i olivenolie på en velsmurt pande. Sauter ved middelvarme til de er gyldne.c) Fordel rødderne i et ildfast fad og bag dem møre i en forvarmet ovn på 200 grader. Smag til med havsalt og friskkværnet sort peber. Hvis der ønskes mere smag kan der tilsættes lidt frisk timian eller rosmarin, inden de sættes i ovnen.d) Serveres med tomatchutney (kan købes i supermarkeder).
- Vafler: a) Pisk det smeltede smør sammen med sødmælk, kornene fra vaniljestangen og kærnemælken.b) Pisk æggene sammen og pisk dem med i blandingen.c) Bland bagepulver, rørsukker og hvedemel og pisk det i dejen. Pisk grundigt sammen.d) Bag i et vaffeljern og server med hindbærmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK.
- Frugtsalat: a) Skær pærer og æbler i 2 cm. stykker.b) Skær appelsinen i tynde skiver.c) Mariner frugterne i lidt appelsinjuice - evt. med lidt finthakket mynte.
- Bananshake: a) Skær vaniljeisen i tern og smid den i blenderen.b) Start blenderen og tilsæt bananerne og appelsinjuicen.c) Tilsæt mælk indtil shaken har den ønskede konsistens.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik