Appelsinlagkage
Lagkagen er en elsket klassiker til fødselsdage og andre festlige anledninger. Her får du en nem opskrift på en lækker appelsinlagkage med marmelade, råcreme og chokolade.
Behandlingstid: 20 minutes mins
Portioner: 4
Ingredienser
Creme
- 2 stk. Æggeblommer
- 2 spsk. Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 3 dl piskefløde
Lagkage
- 3 lagkagebunde
- 2 stk. Appelsin
- 6 spsk. DEN GAMLE FABRIK appelsinmarmelade
- 100 g Makroner
- 100 g Chokolade
Topping
- 50 g Nøddeflager
- 3,5 dl piskefløde
Instruktioner
- Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
- Pisk piskefløde stiv og vend den i æggemassen.
- Stænk 2 lagkagebunde (de to nederste) med appelsinsaft fra appelsinen.
- Smør appelsinmarmeladen ud over den nederste bund.
- Fordel 1/3 af cremen på nederste bund.
- Læg næste bund over og fordel igen 1/3 creme herpå.
- Strø makroner og chokolade på dette lag.
- Kom øverste bund på, og læg herpå resten af cremen.
- Pisk 3 ½ dl piskefløde til flødeskum og kom den i en sprøjtepose.
- Pynt lagkagen med nøddeflager og flødeskum som du har lyst.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik