Solbær
Solbær stammer fra Mellemeuropa, Himalaya og Centralasien. En reel dyrkning af solbær sker først fra Middelalderen. Bærrene sidder i klaser på buske og har en meget mørk, næsten sort farve; smagen er stærk og syrlig.
Hvornår er der solbærsæson?
Solbær har faktisk de bedste vækstbetingelser i Danmark, som gør modningsprocessen ekstra lang og giver smagfulde og flotte solbær. De bedste måneder for solbærrene at vokse er i juni og juli måned. Her er solbærrene i sæson, hvilket betyder at de er sødest og flottest i farven. Men bærrene begynder allerede at vokse frem på buskene i april måned, men er først klar til at blive plukket i juni og juli.
Hvad kan man bruge solbær til?
Solbærmarmelade er rigtig lækkert at bruge i desserter, da det giver en flot farve og tilsætter smagen lidt syre. Marmeladen har en intens smag af solbær og en flot, dyb, lilla farve. Prøv opskriften på pandekager med vaniljeis, solbærmarmelade. Marmeladen med solbær er også god til hjemmelavet knækbrød med camembert. Prøv også opskriften på havregrynsvafler med solbærmarmelade.