Rabarber

Rabarberen stammer fra området langs floden Volga i det sydlige Sibirien og blev først i Europa dyrket til madmæssig brug fra 1800-tallet. Rabarberen er en staude bestående af kraftige stængler med store blade. Det er de friske røde bladstængler der anvendes til marmelade.

Hvornår er der rabarbersæson?

Der er rabarbersæson i perioderne april-juni og august-oktober.

Hvad kan man bruge rabarber til?

Rabarber kan bruges i både det søde og salte køkken. Den gør sig særligt godt i vores marmelader, der kan bruges tærter, desserter og kager.

Marmelade med rabarber

Flere frugter og bær

Solbær

Solbær Solbær stammer fra Mellemeuropa, Himalaya og Centralasien. En reel dyrkning af solbær sker først ...
Læs mere >

Brombær

Brombær Brombær vokser vildt i de danske skove og findes desuden vildtvoksende i både Europa ...
Læs mere >

Ingefær

Ingefær Ingefær stammer fra Sydøstasien, og dyrkes i dag i hele verden men mest udbredt ...
Læs mere >

Blåbær

Blåbær Blåbær er blå, faktisk næsten sorte, og er dækket af et vokslag, der giver ...
Læs mere >

Hyben

Hyben Hyben er den rødlige frugt af en rosenart kaldet Rosa Rugosa. Hyben findes vildtvoksende ...
Læs mere >

Jordbær

Jordbær Vilde jordbær findes over store dele af Amerika, Europa og Asien. Efter 1300-tallet begyndte ...
Læs mere >

Gulerod

Gulerod Guleroden stammer oprindeligt fra Centralasien, f.eks. Afghanistan, men er i dag meget udbredt i ...
Læs mere >

Appelsin

Appelsin Appelsinen stammer fra Kina og Indien og kom til Europa i slutningen af 1400-tallet. ...
Læs mere >

Rabarber

Rabarber Rabarberen stammer fra området langs floden Volga i det sydlige Sibirien og blev først ...
Læs mere >

Mandarin

Mandarin Mandarinen er en citrusfrugt, med en mere sød og rund smag end andre citrusfrugter, ...
Læs mere >

Kirsebær

Kirsebær Kirsebær har været dyrket i Kina i mere end 4000 år. Der eksisterer to ...
Læs mere >

Hindbær

Hindbær Hindbær vokser vildt i både Europa, Vestasien og Nordamerika og kan også findes i ...
Læs mere >

Abrikos

Abrikos Abrikosen har oprindelse fra Centralasien, hvor den har været dyrket i Kina i 4000-5000 ...
Læs mere >