Boysenbær
Boysenbær vokser på en busk og er en krydsning mellem loganbær, brombær og hindbær. Krydsningsarbejdet blev foretaget i Californien af frugtavleren Rudolph Boysen, og deraf opstod navnet på boysenbærret. Udseendet på et boysenbær kan til tider forveksles med brombær, pga. deres sort-rødlige farve, men boysenbærret er gerne lidt større og kan kendes på det rødlige skær. Smagen er sød og frisk med et fint strejf af syrlighed.
Hvornår er der boysenbærsæson?
Boysenbær sæsonen ligger i juni, juli, august, september og oktober, og er derfor en forholdsvist lang periode, hvor man kan få friske boysenbær.
Hvad kan man bruge boysenbær til?
Prøv denne fantastiske, danske klassiker: rugbrødskage med boysenbærmarmelade. Den er super nem at lave, kræver kun få ingredienser og så smager den himmelsk! Prøv også opskriften på sprød nøddemarengs lagkage med blåbær. Du kan nemt skifte brombærmarmeladen ud med boysenbærmarmelade.