Hyben
Hyben er den rødlige frugt af en rosenart kaldet Rosa Rugosa. Hyben findes vildtvoksende i Danmark, hvor den plukkes og renses, hvorefter de kan anvendes til hybenmarmeladen.
Hybens officielle navn er Rynket Rose, hvilket kommer fra plantens flotte, hvide og lyserøde blomster, der ligner en Rynket Rose.
Hvornår er der hybensæson?
Hybensæsonen ligger fra juli til september. Her finder du bærret over alt i Danmark, da hyben vokser vildt i den danske natur. Du finder især de store, flotte, tornede buske langs strandkanten, hvor de vokser vildt.
Hvad kan man bruge hyben til?
Hybenmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK smager himmelsk! Den er mild, samtidig med at den er frisk og sød. Den har en flot intens, orange farve fra bærrets skal. Prøv denne fantastiske opskrift på en vaskeægte champagnebrunch, som vi garanterer bliver en sikker vinder på weekendens morgenbord. Du kan også prøve DEN GAMLE FABRIKs opskrift på en rustik brunch.
Her kan du læse om hvordan man laver hjemmelavet hybenmarmelade.