Rabarber
Rabarberen stammer fra området langs floden Volga i det sydlige Sibirien og blev først i Europa dyrket til madmæssig brug fra 1800-tallet. Rabarberen er en staude bestående af kraftige stængler med store blade. Det er de friske røde bladstængler der anvendes til marmelade.
Hvornår er der rabarbersæson?
Der er rabarbersæson i perioderne april-juni og august-oktober.
Hvad kan man bruge rabarber til?
Rabarber kan bruges i både det søde og salte køkken. Den gør sig særligt godt i vores marmelader, der kan bruges tærter, desserter og kager.
Marmelade med rabarber
Flere frugter og bær
Hindbær
Hindbær Hindbær vokser vildt i både Europa, Vestasien og Nordamerika og kan også findes i ...
Læs mere >
Gulerod
Gulerod Guleroden stammer oprindeligt fra Centralasien, f.eks. Afghanistan, men er i dag meget udbredt i ...
Læs mere >
Mandarin
Mandarin Mandarinen er en citrusfrugt, med en mere sød og rund smag end andre citrusfrugter, ...
Læs mere >
Brombær
Brombær Brombær vokser vildt i de danske skove og findes desuden vildtvoksende i både Europa ...
Læs mere >
Blåbær
Blåbær Blåbær er blå, faktisk næsten sorte, og er dækket af et vokslag, der giver ...
Læs mere >
Ingefær
Ingefær Ingefær stammer fra Sydøstasien, og dyrkes i dag i hele verden men mest udbredt ...
Læs mere >
Abrikos
Abrikos Abrikosen har oprindelse fra Centralasien, hvor den har været dyrket i Kina i 4000-5000 ...
Læs mere >
Solbær
Solbær Solbær stammer fra Mellemeuropa, Himalaya og Centralasien. En reel dyrkning af solbær sker først ...
Læs mere >
Kirsebær
Kirsebær Kirsebær har været dyrket i Kina i mere end 4000 år. Der eksisterer to ...
Læs mere >
Rabarber
Rabarber Rabarberen stammer fra området langs floden Volga i det sydlige Sibirien og blev først ...
Læs mere >
Jordbær
Jordbær Vilde jordbær findes over store dele af Amerika, Europa og Asien. Efter 1300-tallet begyndte ...
Læs mere >
Hyben
Hyben Hyben er den rødlige frugt af en rosenart kaldet Rosa Rugosa. Hyben findes vildtvoksende ...
Læs mere >
Appelsin
Appelsin Appelsinen stammer fra Kina og Indien og kom til Europa i slutningen af 1400-tallet. ...
Læs mere >