Lagkage-med-råcreme-

Appelsinlagkage

Lagkagen er en elsket klassiker til fødselsdage og andre festlige anledninger. Her får du en nem opskrift på en lækker appelsinlagkage med marmelade, råcreme og chokolade.
Behandlingstid: 20 minutes
Portioner: 4

Ingredienser

Creme

  • 2 stk. Æggeblommer
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 3 dl piskefløde

Lagkage

Topping

  • 50 g Nøddeflager
  • 3,5 dl piskefløde

Instruktioner

  • Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  • Pisk piskefløde stiv og vend den i æggemassen.
  • Stænk 2 lagkagebunde (de to nederste) med appelsinsaft fra appelsinen.
  • Smør appelsinmarmeladen ud over den nederste bund.
  • Fordel 1/3 af cremen på nederste bund.
  • Læg næste bund over og fordel igen 1/3 creme herpå.
  • Strø makroner og chokolade på dette lag.
  • Kom øverste bund på, og læg herpå resten af cremen.
  • Pisk 3 ½ dl piskefløde til flødeskum og kom den i en sprøjtepose.
  • Pynt lagkagen med nøddeflager og flødeskum som du har lyst.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik