Havregrynsvafler

De mættende vafler med fibre fra havregryn er perfekte som dessert eller på brunchmenuen. Vi har serveret de sprøde havregrynsvafler med creme fraiche og solbærmarmelade, der sætter prikken over i’et.
Behandlingstid: 20 minutes
Portioner: 4

Ingredienser

  • 40 g havregryn
  • 80 g hvedemel
  • 1 ½ spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 knsp bagepulver
  • 1 tsk revet appelsinskal
  • ½ stang vanilje
  • 1,25 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 150 g DEN GAMLE FABRIK solbærmarmelade
  • 2 dl creme fraiche 18%

Instruktioner

  • Bland havregryn, hvedemel, sukker, salt, bagepulver, revet appelsinskal og vaniljekorn i en skål.
  • Rør med mælk og tilsæt et æg af gangen.
  • Rør 35 g smeltet smør i og lad dejen hvile på køl i 30 min.
  • Varm vaffeljernet godt igennem, og smør det med smeltet smør.
  • Hæld vaffeldejen på og lad dem bage i ca. 3 minutter til vaflerne er gyldne.
  • Server havregrynsvafler med solbærmarmelade og creme fraiche.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik

Flere opskrifter