Nøddemedaljer
Disse nøddemedaljer er en ægte fryd for øjet. Og så smager de himmelsk. Byg de smukkeste, små kreationer med sprøde bunde og toppe af mandler, fyld af marmeladecreme i de flotteste farver og chokoladeovertræk på toppen. Ideelle som portionsanrettede desserter eller som kagen til kaffen.
Behandlingstid: 1 hour hr
Portioner: 8
Ingredienser
Bunde
- 4 æggehvider
- 125 g sukker
- 150 g hakkede mandler
- 50 g overtrækschokolade
- 1 knsp. salt
Creme
- 3 blade husblas
- 2 dl piskefløde
- ½ stang vanilje
- 1 tsk sukker
- 1 tsk revet citronskal
- 150 g DEN GAMLE FABRIK hindbærmarmelade
Instruktioner
- Pisk æggehvider næsten stive med salt. Tilsæt sukker og pisk til en sej masse. Vend de hakkede nødder i massen. Læg bagepapir på en bageplade og spray/smør med olie.
- Bred massen ud på bagepladen, så der kan udstikkes 16 stk. bunde på ca. 7 cm i diameter.
- Bag ved 175 grader i 30 minutter. (til de er gyldne). Udstik de 16 bunde straks; mens dejen stadig er varm. Smelt derefter chokolade i et vandbad og smør på 8 af bundene.
- Sæt husblads i blød i vand. Varm det i et vandbad, og lad det afkøle lidt.
- Pisk fløden. Skrab vaniljekornene ud og bland det med sukker, så det ikke klumper.
- Blend DEN GAMLE FABRIK hindbærmarmelade til pure, og vend det i fløde sammen med citronskal og vanilje.
- Tag lidt af cremen og bland det i den lune husblas. Vend denne blanding rundt i cremen. Hæld cremen i en sprøjtepose, og sæt det på køl i en time, så konsistensen passer til at sprøjte på bundene. Cremen lægges på 8 bunde.
- Ovenpå lægges bunde overtrukket med chokolade. Pynt med mynteblade på toppen.
Notes
Tip
Anvend evt. papirforme til bundene i stedet for at udstikke dem. Knus resterne fra bagepladen og brug det som topping på desserter. Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik