Trifli
Triflien er en alletiders dessert, som både store og små kan lide. Vi giver dig opskriften på en nem jordbær-rabarber-trifli med makroner, kagecreme, marmelade og friske bær. Vi giver dig også opskriften på hjemmelavet kagecreme, hvis du ønsker at lave den selv.
Behandlingstid: 20 minutes mins
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 pakke kagecreme og 1l mælk (eller se opskrift på hjemmelavet nedenfor)
- 1 pose makroner
- 2,5 dl piskefløde
- 1 glas DEN GAMLE FABRIK jordbær & rabarbermarmelade
- 1 bakke friske jordbær
- evt. frisk mynte
Hjemmelavet kagecreme
- 5 dl sødmælk
- 1 vaniljestang
- 3 pasteuriserede æg
- 100 g sukker
- 2 spsk majsstivelse
Instruktioner
- Lav kagecremen som beskrevet på pakken, eller lav din egen på følgende måde:
a. Bland vaniljen fra en vaniljestang, samt hele stangen sammen med mælken.
b. Varm mælken op til kogepunktet i en gryde.
c. Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål.
d. Pisk den varme mælk i lidt ad gangen og hæld cremen tilbage i gryden.
e. Varm cremen forsigtigt op til lige under kogepunktet under konstantomrøring, til cremen er tyk. Tag gryden af varmen og lad den færdigekagecreme afkøle ca. 15-30 minutter. - Knus en håndfuld makroner til hver portion trifli og kom makronerne i 4 portionsglas.
- Læg 2 spsk jordbær/rabarbermarmelade ovenpå.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Læg 2 spsk flødeskum på kagecremen.
- Pynt med lidt knuste makroner, friske jordbær og lidt frisk mynte.
Notes
Tip
Server evt. desserten i DEN GAMLE FABRIK Cremet marmeladeglas. Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik