Flettet julebrød
Der er intet som julebag, der kan samle familien i den hyggelige højtid. Prøv en nem opskrift på et lækkert flettet julebrød med en sød marcipanremonce med et twist af marmelade.
Behandlingstid: 2 minutes mins
Portioner: 10
Ingredienser
Dej
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk salt
- 2 spsk sukker
- 1 æg
- 75 g smør
- 450 g hvedemel
- Æg eller mælk til pensling
Remonce
- 75 g smør
- 1 dl sukker
- 150 g DEN GAMLE FABRIK hindbærmarmelade
- 100 g revet marcipan
Instruktioner
- Rør gæren ud i lun mælk.
- Tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg og rør det godt sammen.
- Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen.
- Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt dejen rigtig grundigt igennem.
- Brug evt. en røremaskine og ælt dejen i mindst 5 min.
- Lad dejen hvile tildækket i 45 min.
- Rør smør og sukker til en blød remounce.
- Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 30*40 cm.
- Smør remoncen ud på dejen og smør derefter marmeladen oven på.
- Drys med revet marcipan og rul dejen sammen til en roulade på den lange led.
- Del dejen i tre på langs så den stadig hænger sammen i den ene ende.
- Flet dejen til et aflangt brød og læg det på en bageplade med bagepapir.
- Pensl med æg eller mælk og lad det hæve ca. 45 min.
- Bag brødet ca. 25 min. ved 180°C.
- Server det lunt.
Notes
Tip
Kan sagtens fryses og lunes lige inden servering. Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik