Solbærmarmelade

Nyd den syrlige og søde smag af hjemmelavet solbærmarmelade Med denne solbærmarmelade opskrift kan du nemt få smagen af de små sorte bær til at holde hele året. Brug marmeladen på brødet og i desserter eller server den til ostebordet, hvor den syrlige solbærsmag går godt til alverdens oste. Du kan også skabe glæde ved at forære marmeladen til familie og venner eller bruge den som værtindegave. Der er ikke noget bedre end at få foræret et glas hjemmelavet solbærmarmelade, fordi man ved, at det er lavet med kærlighed og gode råvarer.
Når du laver din egen solbærmarmelade får du også glæde af en tur i haven eller naturen, når bærrene skal plukkes. Vær gerne lidt grundig, når bærrene plukkes, så du slipper for at sortere bærrene hjemme i køkkenet. Der kan nemlig godt følge både stilk og blade med, når de plukkes fra busken – men med lidt snilde, kan det undgås. Så kan du hurtigt komme i gang med den hjemmelavede solbær uden at skulle bruge lang tid på sortering og rensning.

Ingredienser

  • 1000 g solbær
  • 500 g sukker (eller rørsukker)
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk melatin (geleringspulver)
  • Atamon

Instruktioner

  • Rens solbær og kog dem møre i ca. 7 min.
  • Tilsæt sukker og citronsaft under omrøring og kog det med i 2 min.
  • Bland melatin med 2 spsk. ekstra sukker.
  • Tilsæt blandingen under omrøring i de kogende solbær.
  • Kog dem i yderligere i 2 min. og skum marmeladen af.
  • Skyl marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @den_gamle_fabrik